Korsetin hoito Korsetin hoito

Korsetin hoito

Korsetti ei ole aivan tavallinen vaate. Se vaatii erityistä huomiota pysyäkseen priimakunnossa, kenties jopa enemmän kuin mikään muu omistamistasi vaatteista. Tässä sinulle neljä elintärkeää vinkkiä, joiden avulla saat korsetistasi mahdollisimman paljon irti ja varmistat sille pitkän elämän!

 

1) Korsetin sisäänajo

Tämä on ehdottoman tärkeää, varsinkin jos teräsluiset korsetit eivät ole sinulle ennestään tuttuja. Teräsluinen korsetti vaatii jopa kokeneelta harrastajalta hieman totuttelua.

Korsetin käyttöä aloitellessasi sinun täytyy antaa kehollesi aikaa tottua korsettiin ja vastavuoroisesti korsetille aikaa tottua kehoosi. On houkuttelevaa kiristää korsetti äärimmilleen heti alusta lähtien, mutta tämä voi vahingoittaa sekä sinua että korsettiasi.

Korsetin sisäänajamiseksi on suositeltavaa pitää sitä löysänä päällä kotona muutaman tunnin ajan päivittäin. Voit alkaa kiristää korsettia asteittain muutamien viikkojen aikana.

Tavoitteena on antaa korsetin mukautua kehosi muotoihin, mutta siihen menee aikaa. Kun olet kärsivällinen ja aloitat rauhallisesti, tulokset ovat pitkällä aikavälillä ällistyttävät.

2) Puhdistus

Korsetissasi on useita teräsosia, jotka ruostuvat joutuessaan veteen. Kuivapesu on suositeltavaa, mutta voit myös putsata korsettisi kostealla liinalla. On tärkeää levittää korsetti kuivumaan tasaisena kuivauskaappiin, jotta kosteus haihtuu mahdollisimman nopeasti. 

3) Älä ripusta korsettiasi

Korsettiasi on parasta säilyttää tasaisena vaakatasossa. Korsettisi tarvitsee tilaa, jotta luut pysyvät suorassa. Lipasto tai kaappi on ihanteellinen paikka korsetillesi, mutta älä tunge sen kanssa samalle hyllylle liikaa muita vaatteita... tai muita korsetteja.

4) Pidä siitä kiinni

“Korsettisi on upea. Olen etsinyt juuri tuollaista! Voinko lainata sitä?”

Kysyjästä riippumatta tähän kysymykseen kannattaa aina vastata jämäkästi ”et”. Korsetilla ja sen omistajalla on lähes symbioottinen suhde. Vaivalla sisäänajamasi korsetti saattaa näyttää kamalalta ystävän tai sukulaisen päällä vaikka he olisivatkin samaa kokoa kuin sinä, minkä lisäksi korsetti saattaa lainattuna muuttaa muotoaan. Korsettisi on ajan myötä mukautunut juuri sinun muotoihisi, mutta ystäväsi pitäessä sitä päällään se alkaakin mukautua hänen kehoonsa.

Shop